Eerste MVO congres voor evenementenbranche druk bezocht!!

Op 25 juni jl. vond in De Fabrique te Maarssen het allereerste MVO congres voor de evenementenbranche plaats. Op de titel: MVO: Aanhaken of Afwachten? kwamen ruim 100 organisatoren en relaties uit de branche speciaal naar Maarssen om met elkaar van gedachten te wisselen over de noodzaak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.  Diverse topsprekers op dit gebied, waaronder de oprichter van de Triodosbank en voormalig MVO-directeur van de Rabobank Bart-Jan Krouwels deden een groot appèl op de morele plicht om de MVO filosofie (nog meer) in alle projecten en productieprocessen te integereren.

De samenleving eist dat bedrijven en organisaties een steeds grotere rol gaan spelen bij vraagstukken als klimaatverandering, energietekort, armoede, grondstofschaarste, kinderarbeid, mensenrechten en volksgezondheid. Diezelfde ochtend stonden de landelijke dagbladen vol met berichten dat de overheid vanaf 2010 alleen nog maar maatschappelijk gaat aanbesteden. Hoe actueel kan de noodzaak van een congres zijn....? Als dagvoorzitter sloot ik de prikkelende presentaties en scherpe discussies af met de conclusie dat afwachten geen optie is. Juist in deze weerbarstige tijden liggen er enorme kansen om je als evenementenorganisatie te onderscheiden op het gebied van duurzaam en maatschappijbewust ondernemen.

 

Wie weet wordt er binnen afzienbare tijd het eerste event georganiseerd waar we kunnen swingen op het Global Ritme van Al Gore and his Fabulous Unconvenienth Big Band ... ;-)