Achtergrond

Ik ben in 1989 afgestudeerd aan de Theateracademie van de Amsterdamse Hogeschool der Kunsten. Na enkele jaren uitsluitend in toneelproducties voor schouwburgen te hebben gespeeld, werd ik op een willekeurige dag in 1993 gevraagd om een leuke toepasselijke act te verzorgen t.g.v. de opening van een gloednieuw winkelcentrum in de buurt van Amsterdam.
De opdrachtgever beloofde dat het grootse bijeenkomst zou worden met alles erop en eraan.
Hij had zelfs al een prachtige Gouden Schaar geregeld om het lint door te knippen. Een Gouden Schaar …dat was nu precies het enige dat ik NIET nodig had. Het doorknippen van een lint wordt pas leuk als er nergens een schaar te vinden is. Creativiteit ontstaat op het moment dat er iets niet klopt. Ik besefte me plotseling dat het bedrijfsleven van bepaalde theaterwetten veel kon leren.

Het winkelcentrum werd op hilarische wijze, zonder schaar, maar met veel improvisatie geopend. Enkele dagen later werd ik gebeld door iemand die erbij aanwezig was geweest met de vraag of ik ook een soortgelijke act kon verzorgen tijdens een zakelijke bijeenkomst met klanten. Vanaf dat moment is het spreekwoordelijke balletje gaan rollen.

Momenteel werk ik voornamelijk als acteur / presentator / spreker het bedrijfsleven en in de publieke sector. De artistieke wetten van mijn opleiding zijn daarbij altijd mijn uitgangspunt gebleven. Het bedrijfsleven en de theaterwereld hebben hun deuren in de loop der jaren steeds meer voor elkaar geopend. Per slot van rekening speelt het liefdesdrama Romeo en Julia van Shakespeare zich vrijwel volgens hetzelfde proces af als een fusie tussen twee grote organisaties.

Ik trad inmiddels op voor ruim 1300 bedrijven en organisaties tijdens congressen, vakbeurzen, seminars en business-events in Nederland, België, Duitsland, Spanje, Griekenland, Italië en Zweden.